Smycken

Så gör du smarta smyckesfynd

Smycken utgör en stor del av den dagliga outfiten för många, men även när du vill vara extra fin. Du kanske hellre föredrar dyrare smycken än billiga som går sönder efter ett tag och då finns det tips att ta del av så du slipper betala tusenlappar för ditt smycke. Genom reafynd, nyhetsbrev och nedsatta priser kan du få dina drömmars smycken utan att bli ruinerad.

Vilken smyckesdesigner tycker du bäst om? Är det Pilgrim, Efva Attling eller kanske någon annan som faller dig i smaken? Efva Attlings smycken har länge inspirerat många eftersom de är så klassiska, men ändå så unika. Dock kostar de en slant men när du har ett Efva Attlingsmycke har du det för livet. Du vet väl att på Efva Attling har de tidigare haft Black Friday rea på smycken och att du då kan göra riktiga fynd?

De bästa metoderna att hitta billiga smycken

Tack och lov att internet finns! För då behöver du inte stånga dig blodig ute i butikerna och gå miste om erbjudanden och reafynd bara för att du glömt kliva in i vissa butiker. Numera är det bara att sätta på datorn och anmäla dig till olika e-handlares hemsidor och på så vis nyttja rabatter, VIP-erbjudanden och förtidsreor online. Här följer de bästa knepen för att komma över dina drömsmycken innan någon annan hinner före:

  • Skriv upp dig på nyhetsbrevet som ger dig förhandsinformation om uppkommande reor och rabatter.
  • Spana in varumärkets sortiment som kommer upp under dagar som Black Friday och mellandagsrean när vissa produkter är kraftigt nedsatta.
  • Kolla in fynd- och outlethörnorna antingen i butikerna eller online. Där kan du göra enorma fynd på riktiga dyrgripar.
  • Kan du tänka dig att handla på auktion finns det många vackra märkessmycken att fynda billigare.

Kampanjtillfällena blir fler och fler

I tider då inflationen är hög och där butiker ibland kan ha svårt att få bart varor eller äldre kollektioner kan du också hitta dina favoritsmycken. När köpkraften går ner blir kampanjtillfällena oftast fler eftersom butiker har svårare att sälja sina varor. Ta vara på den informationen och lusläs alla nyhetsbrev om kommande kampanjer där priserna pressas bara under några dagar. De kan lika gärna komma mitt i sommaren som de kan komma under den hektiska tiden vid Black Friday.

Våga vänta på det goda

Många köper på impuls bara för att de behöver ett smycke snabbt eller för att de har lust att shoppa. Men det är också då du riskerar att göra dumma impulsköp och sedan komma hem med smycken eller kläder du aldrig använder igen. Köp hellre kvalitet och vänta ett tag på det stora klippet istället för att impulsköpa och slänga ut pengar i onödan. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, heter ordspråket och när du vill hitta ett vackert och högkvalitativt smycke som håller i alla tider – då är det värt att vänta tills du är säker på vad du vill ha. Kanske du även får det till hälften av det ordinarie priset?