Hand som håller i en sammetsgardin

Så inreder du för en bättre sömn

Människor spenderar ungefär en tredjedel av livet sovandes. Sömnen gör att du mår bra och orkar med olika påfrestningar. Därför ska du prioritera din nattsömn. För att sova gott är det betydelsefullt att ha ett inbjudande sovrum som bäddar för en god natts sömn.

Problem med sömnen kan påverka din hälsa och välmående negativt. Atmosfären, stylingen och inredningen kan påverka din sömn i hög uträckning. Därför ska du tänka på hur ditt sovrum ser ut. Något som är viktigt i ett sovrum är det är mörkt, svalt och tyst när du sover. Investera i bra mörkläggningsgardiner om du vill säkerställa att ditt sovrum är mörkt på natten. Det finns olika mörkläggningsgardiner att välja mellan, hitta några som matchar bra ihop med den övriga inredningen. Ett annat tips är att välja mörkläggningsgardiner i vitt, ljusblått, grönt, grått eller beige. Det är avslappnade och lugna färger som bidrar till en sömnvänlig atmosfär.

“Använd mörkläggande rullgardiner.” Läs om fler tips för bättre sömn här.

Inredninsgtips för sovrummet

I sovrummet ska du kunna varva ner och bli lugn. Därför ska du ha ordning och reda i sovrummet. Se till att du har bra förvaring för att undvika ett rörigt intryck. Eftersom ljus gör dig pigg är det bra att inreda med en belysning som går att dimra ner. Då kan du ha ett dovt ljus när du ska lägga dig. Förutom inredningen finns det många bra saker som du kan tänka på för att lyckas med din nattsömn som att undvika koffein sent på dagen.