Välj rätt smycken för nickelallergiker

Smycken förhöjer alltid din look på ett kul och personligt sätt. För dig som är nickelallergiker kan det ibland kännas lite svårt att hitta precis det du vill ha men det finns bra lösningar för alla. Stål är till exempel ett fantastiskt material som ett alternativ till silver- eller guldpläterade smycken eftersom det både är snyggt och inte skadar nickelallergiker.

Ett av de svåraste områdena för nickelallergiker är ofta händerna och fingrarna eftersom smycket kommer i direktkontakt med huden där. Ett halssmycke eller ett armband kan bäras utanpå kläderna, medan fingrarna inte går att skydda på samma sätt. Därför är ringar i stål ett alldeles utmärkt alternativ eftersom materialet inte ger oönskade hudreaktioner och dessutom är riktigt snyggt.

Välj ringar för din personlighet och hälsa

Du kan välja mellan allt från enkla, klassiska modeller till riktiga statement-ringar med vilka du uttrycker kärlek och/eller vem du är. Kombinera gärna med en snygg manikyr för bästa resultat men se till att använda ett nagellack som inte innehåller nickel. Ett bra tips för dig som är mycket allergisk är att också stryka samma nagellack över metallytor som du behöver använda, exempelvis handtag, bestick och saxar. För vissa fungerar samma metod också bra om du vill använda en klocka som ger dig utslag men var försiktig i början.

Därför är stål och äkta vara att föredra

För nickelallergiker och personer som har lätt att få eksem är rostfritt stål ett av de bästa materialen. Det kan verka märkligt eftersom stål innehåller nickel, men det fiffiga med det här materialet är att rostfritt stål binder nicklet så hårt att det inte släpper det ifrån sig. En annan bra strategi är att alltid använda helt äkta vara när du ska köpa smycken. Guld och silver används ofta vid så kallade pläteringar och här händer det ganska ofta att de även innehåller nickel. En gedigen guldring av hög karat brukar däremot inte ge problem, men det är väldigt viktigt att testa smycket innan du kan vara helt säker på att du inte kommer att få utslag. Tänk också på att du kan få utslag av annat än nickel – särskilt om somrarna då du kan bli varm och få fukt och svett mellan huden och smycket.